Het laatste nieuws

 • “U hoort nog van ons…”

  Zittend in je rolstoel bij de lift galmen de laatste woorden van het sollicitatiegesprek nog enkele minuten na: “U hoort nog van ons...”. Je bereidt je voor op een volgende teleurstelling. Voor mensen met een
  lichamelijke beperking is het extra moeilijk een baan te vinden . Vaak is het pand onvoldoende toegankelijk. Maar nog vaker zijn het vooroordelen die bedrijven ervan weerhouden iemand met een beperking aan te nemen.

  Lees het hele artikel25 april 2017Nieuws
 • Wil jij je op een positieve manier inzetten voor toegankelijkheid? Ben jij een doorzetter, maak je je graag hard voor een zaak en wil jij gedurende de campagne ons gezicht zijn voor betere toegankelijkheid? En ben jij van 8 mei tot 14 juni beschikbaar om samen de uitdaging aan te gaan? Meld je dan nu aan!

  Lees het hele artikel22 maart 2017Nieuws
 • Sportdrempelvrij is genomineerd voor de Sport FM Innovatieprijs

  Sportdrempelvrij wil de drempel om te sporten voor mensen met een beperking verlagen. Met de app van Sportdrempelvrij kunnen mensen met een beperking altijd en overal sportaccommodaties vinden en op hun toegankelijkheid beoordelen.

  Lees het hele artikel27 februari 2017eHealth
 • Het Dwarsleasiefonds voegt zich bij het Revalidatiefonds

  Het Dwarslaesiefonds voegt zich per 1 januari 2017 bij in het Revalidatiefonds. Na zich jaren ingezet te hebben voor dwarslaesiepatiënten, dragen oprichters Erik van Wieringen en Boris Kanen het resterende vermogen over aan het Revalidatiefonds.

  Lees het hele artikel23 januari 2017Nieuws
 • Spijkerbroekengala zamelt megabedrag in

  Vrijdag 4 november vond het Spijkerbroekengala plaats waarbij geld werd ingezameld voor vier goede doelen die zich inzetten voor kwetsbare kinderen. Eén van de goede doelen was GoBabyGo NL, een project waarbij aangepaste autootjes gerealiseerd worden voor kinderen met een lichamelijke beperking.

  Lees het hele artikel7 november 2016Nieuws
 • Natuur zonder drempels

  Met de financiële steun van het Revalidatiefonds gaat Kenniscentrum Groen & Handicap in 2016 aan de slag met het verzamelen van foto’s, tekeningen en filmpjes over allerlei goede voorbeelden van voorzieningen die het mensen met een beperking mogelijk maakt toch optimaal te kunnen genieten van natuur- en recreatiegebieden in Nederland.

  Lees het hele artikel5 oktober 2016Nieuws
 • Ruim € 5.000 voor kinderrevalidatie opgehaald met Mud Masters!

  Op 25 september stonden 40 actievoerder voor het Revalidatiefonds aan de start van Mud Masters in Biddinghuizen. Zij lieten zich sponsoren en gingen letterlijk door de modder om onderzoek en doorontwikkeling van kinderrevalidatie mogelijk maken.

  Lees het hele artikel26 september 2016Nieuws
 • Team No Limits in actie voor het Revalidatiefonds

  In het weekend van 26 en 27 september stonden actievoerders voor het Revalidatiefonds aan de start van Mud Masters in Biddinghuizen. Onder hen was een groep revalidanten en ambassadeursteam No Limits, dat met grensverleggende obstacle runs wil laten zien dat een handicap geen beperking hoeft te zijn.

  Lees het hele artikel29 september 2015Nieuws
 • Mensen met beperking simpeler aan het werk

  Mensen met een beperking aan het werk krijgen of houden, is veel simpeler dan wordt gedacht. Dat blijkt uit onderzoek van landelijke patiëntenorganisaties onder 4.964 mensen met een ziekte of beperking. Desondanks is voor meer dan de helft van deze mensen de inkomenssituatie de afgelopen drie jaar verslechterd.

  Lees het hele artikel23 maart 2014Nieuws
Bekijk al het nieuws