Het laatste nieuws

 • Fiets en geniet mee!

  Van getrainde tourrijders tot fietsrecreanten en handbikers: iedereen kan meedoen aan de Insurance Cycle Tour. Het inschrijfgeld gaat naar verwenboxen voor ouders die zorgen voor een kind met een handicap. Omdat dit zwaar is en nooit stopt.

  Lees het hele artikel 10 april 2018 Nieuws
 • Linda’s blog: Van petitie tot zomerjurkje

  Bijna een week na het verschijnen van mijn blog over 'de gehandicapte werknemer'. Een week waarin ontzettend veel is gebeurd. Met een petitie en de hashtag #benikhetnietwaard blijft 'Wij staan op!' aandacht vragen voor de kwetsbare positie van arbeidsgehandicapten.

  Lees het hele artikel 6 april 2018 Nieuws
 • Linda’s blog: De gehandicapte werknemer

  'Werkgevers mogen mensen met handicap onder minimumloon gaan betalen', is de kop van een artikel dat deze week verscheen in de Volkskrant. Ik lees verder en bij elke zin - of eigenlijk bij elk woord - groeit de brok in mijn keel en neemt mijn verontwaardiging toe. Ik ben volledig de kluts kwijt.

  Lees het hele artikel 30 maart 2018 Nieuws
 • Linda’s blog: Kleur eens wat vaker buiten de lijntjes

  Het is gelukt! Ik heb gestemd – drempelvrij. Woensdagavond om half 7 ben ik het stembureau binnengestrompeld en heb ik mijn stem uitgebracht. Met minikriebels in mijn buik een vakje rood kleuren. Precies binnen de lijntjes en lekker dik. Het geeft toch altijd een goed gevoel.

  Lees het hele artikel 23 maart 2018 Nieuws
 • Supermarkt als supermiddel na een beroerte

  Als je hersenletsel hebt opgelopen, begin je eigenlijk weer van voren af aan. De simpelste dingen zijn ineens niet zo simpel meer en moet je weer aanleren: lopen, koffiezetten, boodschappen doen... Vaak duurt het maanden en soms zelfs jaren voordat iemand weer zelfstandig kan functioneren.

  Lees het hele artikel 22 maart 2018 Nieuws
 • Linda’s blog: De zwemprinses en de slagroomklopper

  Zondagmiddag half vier: chloor, natte handdoeken en klotsende oksels. Zwemles. Ruim een jaar nu fietsen mijn dochter en ik elke zondag naar het zwembad – zin of geen zin. Een verplicht nummer dat ons allebei soms behoorlijk de keel uithangt.

  Lees het hele artikel 16 maart 2018 Nieuws
 • Linda’s blog: Van participeren naar vormgeven en de hobbelige weg hiernaartoe

  'De samenleving maakt mij gehandicapt'. Zo luidt de titel van het artikel in Trouw dat het Revalidatiefonds deze week heeft gedeeld. Het essay maakt pijnlijk duidelijk hoe lastig het is mensen met een handicap mee te laten doen of te laten participeren.

  Lees het hele artikel 9 maart 2018 Nieuws
 • Linda’s blog: Zoeken naar evenwicht: over belasting en belastbaarheid

  Heb jij ooit een revalidatietraject gevolgd? Of breng jij regelmatig een bezoekje aan een fysio- of ergotherapeut? Dan ken je de termen belasting en belastbaarheid vast wel. Ik ken ze goed. Sterker nog, ik kan ze wel dromen.

  Lees het hele artikel 23 februari 2018 Nieuws
 • Triathlon Veenendaal nu ook toegankelijk voor deelnemers met beperking

  Mensen met en zonder handicap samen aan de start bij de triatlon op 25 augustus 2018. De triatlon is voor veel sporters een ultieme uitdaging. Hardloop-, zwem- en fietsevenementen zijn al steeds vaker toegankelijk voor sporters met een handicap.

  Lees het hele artikel 20 februari 2018 Nieuws
 • VriendenLoterij schenkt € 58,9 miljoen aan organisaties en projecten op Goed Geld Gala

  De VriendenLoterij kan dit jaar opnieuw meer geld geven aan goede doelen die mensen helpen om mee te (blijven) doen in onze maatschappij. Met dit mooie nieuws opende de VriendenLoterij het jaarlijkse Goed Geld Gala in Singer Laren.

  Lees het hele artikel 20 februari 2018 Nieuws
 • Linda’s blog: Stoere veterboots, sexy stiletto’s of sportieve sneakers?

  Wat het wordt? Ik heb werkelijk nog geen flauw idee. Een paar weken geleden heb ik je in mijn blog ‘Met vallen en opstaan’ verteld over mijn mini-trauma. Over mijn afkeer van orthopedische schoenen. Nu, een paar weken later, kan ik niet meer terug.

  Lees het hele artikel 16 februari 2018 Nieuws
 • Linda’s blog: Over zondebokmomenten en vrijbrieven

  Een knipperlichtrelatie. Die hebben mijn handicap en ik. Laat Google zoeken naar ‘knipperlichtrelatie’ en al snel vliegen de adviezen en tips je om de oren. De kernboodschap? ‘Doe het niet, stop ermee. Laat elkaar los.’

  Lees het hele artikel 9 februari 2018 Nieuws
 • Linda’s blog: Lopen

  Ja! Onze dochter van zestien maanden heeft woensdag haar eerste echte stapjes gezet. Zonder hulp, op blote voetjes, breeduit lachend. Na de eerste drie onzekere stapjes is het blije meisje niet meer te stoppen.

  Lees het hele artikel 2 februari 2018 Nieuws
 • Wordt jouw volgende uitdaging een triathlon?

  Houd je van grenzen verleggen? Ben je sportief? Heb je wel of geen handicap? Geef je dan op voor de Sponsor Team Triathlon van het Revalidatiefonds. De Sponsor Team Triathlon is onderdeel van de 36e Triathlon Veenendaal.

  Lees het hele artikel 1 februari 2018 Nieuws
 • Zelfverzekerder door het leven met rolstoeltraining

  Dagelijks verplaatsen tienduizenden mensen zich in Nederland met de rolstoel. Hoewel een aantal basisvaardigheden in het revalidatiecentrum worden geleerd, blijkt dat veel rolstoelgebruikers in het dagelijks leven letterlijk en figuurlijk tegen drempels oplopen als zij met hun rolstoel ergens naar toe gaan.

  Lees het hele artikel 30 januari 2018 Nieuws
 • Linda’s blog: Schrijf!

  Gewoon ouderwets schrijven met een pen op papier. We doen het niet vaak meer en dat is niet best, las ik deze week in een artikel op de website van NOS. Schrijven is namelijk heel belangrijk.

  Lees het hele artikel 26 januari 2018 Nieuws
 • Linda’s blog: It’s all in the game…

  Meedoen, meetellen, meespelen. Woorden die je vaak hoort als je een handicap, ziekte of stoornis hebt. Niet gek. Of toch wel? Het komt vast niet als een verrassing dat ik dat soms juist wél gek vind. In deze blog leg ik je uit waarom.

  Lees het hele artikel 19 januari 2018 Nieuws
 • Linda’s blog: Met vallen en opstaan

  Ik: “Wat vind je van mijn blog?’ Vriendin: “Leuk, maar pas je wel op dat je niet alleen in jóuw straatje loopt? Het moet geen klaagzang worden, hoor. Of een veredeld dagboek, dat kennen we nu wel.” Pats, de spijker op zijn kop.

  Lees het hele artikel 12 januari 2018 Nieuws
 • Laat je stem horen en bepaal wat wetenschappers onderzoeken!

  Heb je een kind met een lichamelijke of meervoudige handicap en heb je dringende vragen? Wil jij weten welke therapie het beste werkt en wat jij als ouder kunt doen? Wil jij bepalen waar Nederlandse wetenschappers onderzoek naar gaan doen?

  Lees het hele artikel 11 januari 2018 Nieuws
 • Linda’s blog: Van oud naar nieuw

  Het begin van een nieuw jaar. Spannend, best eng, maar vooral heel leuk. Dit jaar kies ik namelijk voor mijn passie: ik ga schrijven. Als baan, om er geld mee te verdienen, uiteindelijk.

  Lees het hele artikel 4 januari 2018 Nieuws
 • Linda’s blog: Slik in dat cliché! Afgesproken?

  Blog van LInda: Welkom in mijn wereld! Vanaf nu geef ik je (bijna) elke week een kijkje in mijn leven. Ik laat je zien wat ik meemaak, waar ik aan denk of wat ik belangrijk vind. Leuk? Vast. Saai? Zeker niet.

  Lees het hele artikel 29 december 2017 Nieuws
 • Tweederde Nederlanders overweegt na te laten aan goed doel

  Twee op de drie Nederlanders van 30 jaar en ouder overweegt na te laten aan een goed doel. Tegelijkertijd vinden mensen het soms moeilijk om hun wensen te bespreken met familie en vrienden. Vandaag starten 89 samenwerkende, erkende goede doelen een publiekscampagne om mensen te inspireren het gesprek over nalaten aan te gaan.

  Lees het hele artikel 27 november 2017 Nieuws
 • Revalidatiefonds: Verlaag BTW-tarief op aanpassing gebouwen naar 6 %

  Het Revalidatiefonds heeft namens 10.059 Nederlanders de petitie ‘Maak Nederland toegankelijk voor iedereen’ aangeboden aan de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het fonds roept hiermee de overheid op om met concrete plannen te komen voor het structureel verbeteren van de toegankelijkheid van Nederland.

  Lees het hele artikel 14 november 2017 Nieuws
 • Het prikkelpad: een rolstoelpad met zintuigprikkelende elementen

  Als je een lichamelijke of visuele beperking hebt dan is je leefwereld kleiner. Zo ook de mogelijkheid om te genieten van de natuur! Hoe verplaats je je in een rolstoel door het bos? Het prikkelpad maakt dit wel mogelijk.

  Lees het hele artikel 6 augustus 2017 Nieuws
 • Column | Leven met een handicap

  Zou u het aandurven om een drukke straat over te steken met uw ogen dicht? Onder leiding van een blinde gids maakte ik eens een reis door een bos en een winkelstraat. Alles levensecht maar in pikdonkere ruimtes. We waren met een kleine groep en voor ik er erg in had, botste al iemand tegen me op, stond ik op de tenen van een ander en dacht ik citroenen te kopen bij de groenteboer maar waren het knollen.

  Lees het hele artikel 6 juni 2017 Nieuws
 • 8mei 2017

  Eerste Jan Vermeulen Challenge levert ruim € 400 op voor Revalidatiefonds

  WTC de Lingerenners heeft op zondag 30 april 2017 de eerste Jan Vermeulen Challenge georganiseerd. Een tocht met routes van 125km en 150km over de Utrechtse Heuvelrug. Dit ter nagedachtenis aan Jan Vermeulen, een zeer gewaardeerd lid van WTC de Lingerenners ...

  Lees het hele artikel 8 mei 2017 Nieuws
 • 25apr 2017

  “U hoort nog van ons…”

  Zittend in je rolstoel bij de lift galmen de laatste woorden van het sollicitatiegesprek nog enkele minuten na: “U hoort nog van ons”. Je bereidt je voor op een volgende teleurstelling...

  Lees het hele artikel 25 april 2017 Nieuws
 • Proost, op toegankelijkheid!

  Wil jij je op een positieve manier inzetten voor toegankelijkheid? Ben jij een doorzetter, maak je je graag hard voor een zaak en wil jij gedurende de campagne ons gezicht zijn voor betere toegankelijkheid? En ben jij van 8 mei tot 14 juni beschikbaar om samen de uitdaging aan te gaan? Meld je dan nu aan!

  Lees het hele artikel 22 maart 2017 Nieuws
 • Sportdrempelvrij is genomineerd voor de Sport FM Innovatieprijs

  Sportdrempelvrij wil de drempel om te sporten voor mensen met een beperking verlagen. Met de app van Sportdrempelvrij kunnen mensen met een beperking altijd en overal sportaccommodaties vinden en op hun toegankelijkheid beoordelen.

  Lees het hele artikel 27 februari 2017 eHealth
 • Het Dwarsleasiefonds voegt zich bij het Revalidatiefonds

  Het Dwarslaesiefonds voegt zich per 1 januari 2017 bij in het Revalidatiefonds. Na zich jaren ingezet te hebben voor dwarslaesiepatiënten, dragen oprichters Erik van Wieringen en Boris Kanen het resterende vermogen over aan het Revalidatiefonds.

  Lees het hele artikel 23 januari 2017 Nieuws
 • Spijkerbroekengala zamelt megabedrag in

  Vrijdag 4 november vond het Spijkerbroekengala plaats waarbij geld werd ingezameld voor vier goede doelen die zich inzetten voor kwetsbare kinderen. Eén van de goede doelen was GoBabyGo NL, een project waarbij aangepaste autootjes gerealiseerd worden voor kinderen met een lichamelijke beperking.

  Lees het hele artikel 7 november 2016 Nieuws
 • Natuur zonder drempels

  Met de financiële steun van het Revalidatiefonds gaat Kenniscentrum Groen & Handicap in 2016 aan de slag met het verzamelen van foto’s, tekeningen en filmpjes over allerlei goede voorbeelden van voorzieningen die het mensen met een beperking mogelijk maakt toch optimaal te kunnen genieten van natuur- en recreatiegebieden in Nederland.

  Lees het hele artikel 5 oktober 2016 Nieuws
 • Ruim € 5.000 voor kinderrevalidatie opgehaald met Mud Masters!

  Op 25 september stonden 40 actievoerder voor het Revalidatiefonds aan de start van Mud Masters in Biddinghuizen. Zij lieten zich sponsoren en gingen letterlijk door de modder om onderzoek en doorontwikkeling van kinderrevalidatie mogelijk maken.

  Lees het hele artikel 26 september 2016 Nieuws
 • Team No Limits in actie voor het Revalidatiefonds

  In het weekend van 26 en 27 september stonden actievoerders voor het Revalidatiefonds aan de start van Mud Masters in Biddinghuizen. Onder hen was een groep revalidanten en ambassadeursteam No Limits, dat met grensverleggende obstacle runs wil laten zien dat een handicap geen beperking hoeft te zijn.

  Lees het hele artikel 29 september 2015 Nieuws
 • Mensen met beperking simpeler aan het werk

  Mensen met een beperking aan het werk krijgen of houden, is veel simpeler dan wordt gedacht. Dat blijkt uit onderzoek van landelijke patiëntenorganisaties onder 4.964 mensen met een ziekte of beperking. Desondanks is voor meer dan de helft van deze mensen de inkomenssituatie de afgelopen drie jaar verslechterd.

  Lees het hele artikel 23 maart 2014 Nieuws
Bekijk al het nieuws

Goed nieuws!

Revalidatiefonds en Fonds verstandelijk gehandicapten bundelen hun krachten.
Vanaf nu zijn wij samen HandicapNL.

Lees welke droom wij willen waarmaken