Het laatste nieuws

 • Linda’s blog: Met vallen en opstaan

  Ik: “Wat vind je van mijn blog?’ Vriendin: “Leuk, maar pas je wel op dat je niet alleen in jóuw straatje loopt? Het moet geen klaagzang worden, hoor. Of een veredeld dagboek, dat kennen we nu wel.” Pats, de spijker op zijn kop.

  Lees het hele artikel 12 januari 2018 Nieuws
 • Laat je stem horen en bepaal wat wetenschappers onderzoeken!

  Heb je een kind met een lichamelijke of meervoudige handicap en heb je dringende vragen? Wil jij weten welke therapie het beste werkt en wat jij als ouder kunt doen? Wil jij bepalen waar Nederlandse wetenschappers onderzoek naar gaan doen?

  Lees het hele artikel 11 januari 2018 Nieuws
 • Linda’s blog: Van oud naar nieuw

  Het begin van een nieuw jaar. Spannend, best eng, maar vooral heel leuk. Dit jaar kies ik namelijk voor mijn passie: ik ga schrijven. Als baan, om er geld mee te verdienen, uiteindelijk.

  Lees het hele artikel 4 januari 2018 Nieuws
 • Linda’s blog: Slik in dat cliché! Afgesproken?

  Blog van LInda: Welkom in mijn wereld! Vanaf nu geef ik je (bijna) elke week een kijkje in mijn leven. Ik laat je zien wat ik meemaak, waar ik aan denk of wat ik belangrijk vind. Leuk? Vast. Saai? Zeker niet.

  Lees het hele artikel 29 december 2017 Nieuws
 • Tweederde Nederlanders overweegt na te laten aan goed doel

  Twee op de drie Nederlanders van 30 jaar en ouder overweegt na te laten aan een goed doel. Tegelijkertijd vinden mensen het soms moeilijk om hun wensen te bespreken met familie en vrienden. Vandaag starten 89 samenwerkende, erkende goede doelen een publiekscampagne om mensen te inspireren het gesprek over nalaten aan te gaan.

  Lees het hele artikel 27 november 2017 Nieuws
 • Revalidatiefonds: Verlaag BTW-tarief op aanpassing gebouwen naar 6 %

  Het Revalidatiefonds heeft namens 10.059 Nederlanders de petitie ‘Maak Nederland toegankelijk voor iedereen’ aangeboden aan de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het fonds roept hiermee de overheid op om met concrete plannen te komen voor het structureel verbeteren van de toegankelijkheid van Nederland.

  Lees het hele artikel 14 november 2017 Nieuws
 • Het prikkelpad: een rolstoelpad met zintuigprikkelende elementen

  Als je een lichamelijke of visuele beperking hebt dan is je leefwereld kleiner. Zo ook de mogelijkheid om te genieten van de natuur! Hoe verplaats je je in een rolstoel door het bos? Het prikkelpad maakt dit wel mogelijk.

  Lees het hele artikel 6 augustus 2017 Nieuws
 • Column | Leven met een handicap

  Zou u het aandurven om een drukke straat over te steken met uw ogen dicht? Onder leiding van een blinde gids maakte ik eens een reis door een bos en een winkelstraat. Alles levensecht maar in pikdonkere ruimtes. We waren met een kleine groep en voor ik er erg in had, botste al iemand tegen me op, stond ik op de tenen van een ander en dacht ik citroenen te kopen bij de groenteboer maar waren het knollen.

  Lees het hele artikel 6 juni 2017 Nieuws
 • 8mei 2017

  Eerste Jan Vermeulen Challenge levert ruim € 400 op voor Revalidatiefonds

  WTC de Lingerenners heeft op zondag 30 april 2017 de eerste Jan Vermeulen Challenge georganiseerd. Een tocht met routes van 125km en 150km over de Utrechtse Heuvelrug. Dit ter nagedachtenis aan Jan Vermeulen, een zeer gewaardeerd lid van WTC de Lingerenners ...

  Lees het hele artikel 8 mei 2017 Nieuws
 • 25apr 2017

  “U hoort nog van ons…”

  Zittend in je rolstoel bij de lift galmen de laatste woorden van het sollicitatiegesprek nog enkele minuten na: “U hoort nog van ons”. Je bereidt je voor op een volgende teleurstelling...

  Lees het hele artikel 25 april 2017 Nieuws
 • Proost, op toegankelijkheid!

  Wil jij je op een positieve manier inzetten voor toegankelijkheid? Ben jij een doorzetter, maak je je graag hard voor een zaak en wil jij gedurende de campagne ons gezicht zijn voor betere toegankelijkheid? En ben jij van 8 mei tot 14 juni beschikbaar om samen de uitdaging aan te gaan? Meld je dan nu aan!

  Lees het hele artikel 22 maart 2017 Nieuws
 • Sportdrempelvrij is genomineerd voor de Sport FM Innovatieprijs

  Sportdrempelvrij wil de drempel om te sporten voor mensen met een beperking verlagen. Met de app van Sportdrempelvrij kunnen mensen met een beperking altijd en overal sportaccommodaties vinden en op hun toegankelijkheid beoordelen.

  Lees het hele artikel 27 februari 2017 eHealth
 • Het Dwarsleasiefonds voegt zich bij het Revalidatiefonds

  Het Dwarslaesiefonds voegt zich per 1 januari 2017 bij in het Revalidatiefonds. Na zich jaren ingezet te hebben voor dwarslaesiepatiënten, dragen oprichters Erik van Wieringen en Boris Kanen het resterende vermogen over aan het Revalidatiefonds.

  Lees het hele artikel 23 januari 2017 Nieuws
 • Spijkerbroekengala zamelt megabedrag in

  Vrijdag 4 november vond het Spijkerbroekengala plaats waarbij geld werd ingezameld voor vier goede doelen die zich inzetten voor kwetsbare kinderen. Eén van de goede doelen was GoBabyGo NL, een project waarbij aangepaste autootjes gerealiseerd worden voor kinderen met een lichamelijke beperking.

  Lees het hele artikel 7 november 2016 Nieuws
 • Natuur zonder drempels

  Met de financiële steun van het Revalidatiefonds gaat Kenniscentrum Groen & Handicap in 2016 aan de slag met het verzamelen van foto’s, tekeningen en filmpjes over allerlei goede voorbeelden van voorzieningen die het mensen met een beperking mogelijk maakt toch optimaal te kunnen genieten van natuur- en recreatiegebieden in Nederland.

  Lees het hele artikel 5 oktober 2016 Nieuws
 • Ruim € 5.000 voor kinderrevalidatie opgehaald met Mud Masters!

  Op 25 september stonden 40 actievoerder voor het Revalidatiefonds aan de start van Mud Masters in Biddinghuizen. Zij lieten zich sponsoren en gingen letterlijk door de modder om onderzoek en doorontwikkeling van kinderrevalidatie mogelijk maken.

  Lees het hele artikel 26 september 2016 Nieuws
 • Team No Limits in actie voor het Revalidatiefonds

  In het weekend van 26 en 27 september stonden actievoerders voor het Revalidatiefonds aan de start van Mud Masters in Biddinghuizen. Onder hen was een groep revalidanten en ambassadeursteam No Limits, dat met grensverleggende obstacle runs wil laten zien dat een handicap geen beperking hoeft te zijn.

  Lees het hele artikel 29 september 2015 Nieuws
 • Mensen met beperking simpeler aan het werk

  Mensen met een beperking aan het werk krijgen of houden, is veel simpeler dan wordt gedacht. Dat blijkt uit onderzoek van landelijke patiëntenorganisaties onder 4.964 mensen met een ziekte of beperking. Desondanks is voor meer dan de helft van deze mensen de inkomenssituatie de afgelopen drie jaar verslechterd.

  Lees het hele artikel 23 maart 2014 Nieuws
Bekijk al het nieuws