Schenken met belastingvoordeel

Periodieke schenking

We helpen de wereld van mensen met een fysieke beperking te vergroten door een financiële bijdrage te leveren aan projecten. Ook delen wij kennis en ons netwerk met instanties die zich inzetten voor mensen met een beperking of ouders en verzorgers. En wist je dat je kunt schenken met belastingvoordeel?

Periodieke schenking

Jouw periodieke schenking biedt ons de mogelijkheid om voor continuïteit te zorgen en meer initiatieven te steunen voor mensen met een fysieke beperking. Wanneer je wilt schenken met belastingvoordeel laat je vastleggen ons minimaal 5 jaar te steunen met een jaarlijks vast bedrag. Zo kun je een deel van het belastbaar inkomen aftrekken. De hoogte van het bedrag bepaal je zelf.

Download Overeenkomst periodiek schenken

Met uw gift kunnen we morgen al een kind beter laten revalideren.

"Elk jaar worden 17.000 baby's geboren met een chronische beperking. Deze kinderen hebben hun hele leven nog voor zich, maar staan gelijk op achterstand. Juist bij hen moeten we investeren in revalidatie. Dat betaalt zich dubbel en dwars terug. Zo verminderen we problemen in het dagelijks leven en gaat de kwaliteit van leven enorm vooruit. Dit kunnen we alleen goed doen met donaties, schenkingen en nalatenschappen van het Revalidatiefonds. Giften worden direct besteed aan het revalidatiewerk, dus met uw gift kunnen we morgen al een kind beter laten revalideren."

Professor dr. J.G. Becher, emeritus hoogleraar kinderrevalidatiegeneeskunde van de afdeling revalidatiegeneeskunden van het VU mc

Jules Becher

 

Rekenvoorbeeld

  Jaarlijkse donatie Wat je werkelijk betaalt*
Donatie € 60,- € 60,-
Periodieke schenking € 120,- € 62,40

* Afhankelijk van je inkomen kan je 37%-52% terugkrijgen. Bereken hier welk bedrag je terugkrijgt.

Voorwaarden voor een periodieke schenking:

  • Leg de schenking vast in een onderhandse overeenkomst voor minimaal 5 jaar
  • Schenk in vaste termijnen ieder jaar hetzelfde bedrag
  • Ga de overeenkomst aan voor toekomstige giften. Giften die je al hebt gedaan, rekent de Belastingdienst niet mee voor een periodieke schenking

Periodiek schenken kan eenvoudig door de overeenkomst-periodieke-gift (pdf) in te vullen en naar ons versturen. Daarna maken wij de schenkingsovereenkomst voor je op.

Karin van der Leest

Vragen over schenken met belastingvoordeel?

Bel Karin van der Leest

030-2363777
Karin@revalidatiefonds.nl

Goed nieuws!

Revalidatiefonds en Fonds verstandelijk gehandicapten bundelen hun krachten.
Vanaf nu zijn wij samen HandicapNL.

Lees welke droom wij willen waarmaken