Linda’s blog: Van petitie tot zomerjurkje

6 april 2018 Nieuws Revalidatiefonds 340x gelezen

Bijna een week na het verschijnen van mijn blog over ‘de gehandicapte werknemer’. Een week waarin ontzettend veel is gebeurd. Met een petitie en de hashtag #benikhetnietwaard blijft Wij staan op! aandacht vragen voor de kwetsbare positie van arbeidsgehandicapten. De Sociale Alliantie heeft zich aangesloten bij het verzet tegen het kabinetsplan en columnist en cabaretier Pieter Derks sprak in zijn radiocolumn van ‘dubbel genaaid worden’.

De harde woorden ‘discriminatie’ en ‘schande’ vallen vaak. Ook in de reacties op mijn blog. En wat begrijp ik dat goed. Het moet toch anders kunnen? Zodat het werkt voor alle partijen – van overheid tot werknemer. Zodat werken echt altijd loont. Nu én later. Of je nu werkgever of werknemer bent. Ik hoop heel hard dat het lukt – jullie ongetwijfeld ook.

Het voelt bijna lomp om het nu over iets anders te hebben. Toch doe ik het. Over zoiets banaals als het weer nog wel. Het wordt mooier weer – eindelijk! Zon is fijn en goed voor je. Maar ik word stiekem altijd een beetje zenuwachtig van buitenweer. We ‘moeten’ dan allemaal naar buiten. Uitwaaien op het strand. Of het bos in. Ik niet. Ik wil best een wijntje drinken op een terras of een boek lezen op het balkon – in de zon. Dat vind ik prima. Maar van een hele dag buiten word ik niet blij. Een strand of bos is voor mij toch meer een hindernisbaan dan een fijne recreatieplek.

Nu gaat het nog. Als het buiten straks 20 graden is, kun je namelijk best een spijkerbroek aan. Niemand die daar gek van opkijkt. Maar over een tijdje is dat anders. In de zomer gaan de jurkjes, rokjes en slippers weer uit de kast. Dan val ik toch wat uit de toon met mijn lange broek en mijn verantwoorde maatschoenen. Al jaren probeer ik het los te laten. Het idee dat ik mijn benen moet bedekken met een laagje stof – het liefst met een heel dik laagje. Tot nu toe is dat loslaten nog niet echt gelukt. Ik blijf mij ongemakkelijk voelen. En een tikkeltje jaloers op die luchtige jurkjes en relaxte slippertjes.

Ik heb gelukkig nog even. Kan ik mooi op jurkjesjacht. Ik heb namelijk met mijzelf afgesproken dat het deze zomer klaar moet zijn. Ik trek een jurkje aan, ga naar buiten en geniet. Zo klinkt het eigenlijk heel simpel. Dat is het natuurlijk ook. Werken aan een effectieve, rechtvaardige en verantwoorde Participatiewet is veel ingewikkelder. En veel belangrijker.

Tot volgende week!

Linda, blogger voor Revalidatiefonds

Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief

Goed nieuws!

Revalidatiefonds en Fonds verstandelijk gehandicapten bundelen hun krachten.
Vanaf nu zijn wij samen HandicapNL.

Lees welke droom wij willen waarmaken