Jongetje speelt in ziekenhuisbed met Fizzy. Fizzy nodigt uit om te bewegen en spelen door het ziekenhuis.


Bijdragen aan dit doelDoel van dit project Kinderrevalidatie

Help kinderen met kanker bij hun ontwikkeling.

Gelukkig worden steeds meer kinderen met kanker beter. Maar dat wil niet zeggen dat ze alles kunnen doen wat ze willen. Hardlopen of dingen onthouden gaat bijvoorbeeld veel moeilijker door alle medische behandelingen. Meedoen is groeien helpt daarom kinderen met kanker bij hun ontwikkeling

Over dit project

Doel: Kinderrevalidatie

Tijdens en na de behandeling van kanker is de conditie van de kinderen vaak sterk verminderd. Uithoudingsvermogen en spierkracht kunnen achteruit gaan en beperken daardoor de mogelijkheid om deel te nemen aan alledaagse activiteiten. Daarnaast verandert ook hun sociale leven. De diagnose kanker heeft een ontwrichtend effect op het leven van de kinderen en hun familie. Kinderen, ouders en familieleden gaan door een periode van angst en twijfel.

Met het project Meedoen is groeien ontwerpen en onderzoeken we interactieve producten en omgevingen die de ontwikkeling van kinderen met kanker stimuleren. Dit doen wij in nauwe samenwerking met patiënten, familie, therapeuten, oncologen en verplegend personeel. Het Prinses Máxima Centrum fungeert hierbij als een onderzoeksomgeving waarbinnen de ontwikkelde producten echt worden ingezet en getest.

Lees meer

https://vimeo.com/191449469

Dit project is een samenwerking tussen het Revalidatiefonds, Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie en de TU Delft.


In het kort

  • Waar:Nederland
  • Doel:Kinderrevalidatie
  • Gefinancieerd:675.000
  • 500 kinderen per jaar die kanker krijgen en duizenden andere kinderen die langdurig ziek zijn

"Ik wil graag weer in een boom klimmen"

Jongetje dat revalideert na langdurige ziekteperiode

Ja ik wil doneren!

Door te doneren draag je bij aan de realisatie van onze doelstellingen. Als je hierboven doneert, komt je geld 100% ten goede van Kinderrevalidatie
Er zijn (nog) geen relevante nieuwsitems bij dit project... Bekijk al het nieuws

Goed nieuws!

Revalidatiefonds en Fonds verstandelijk gehandicapten bundelen hun krachten.
Vanaf nu zijn wij samen HandicapNL.

Lees welke droom wij willen waarmaken