Kinderrevalidatietuin in het Rijnland Revalidatie Centrum in Leiden


Bijdragen aan dit doelDoel van dit project Kinderrevalidatie

Kinderen moeten buiten kunnen revalideren!

Revalideren met de zon op je wangen en de wind in je haren! Welk kind wil dat nou niet? Toch revalideren de meeste kinderen vooral binnen. Omdat daar de juiste materialen om te oefenen zijn. Gelukkig brengt een kinderrevalidatietuin daar verandering in.

Over dit project

Doel: Kinderrevalidatie

Het was een grote wens van het Rijnland Revalidatie Centrum (RRC) dat kinderen in de zomer buiten fysiotherapie konden krijgen. Een met groen omringde plek waar ze in het zonnetje al spelenderwijs hun oefeningen kunnen doen. Fietsen, klimmen, klauteren; buiten kan het nog beter. En hoe meer de kinderen kunnen bewegen en spelen, hoe beter dit voor hun algehele ontwikkeling is.

De fysiotherapie-oefeningen in het revalidatiecentrum zijn weliswaar niet vervelend, maar als je kunt oefenen door samen met andere kinderen de speeltoestellen te ‘bedwingen’ is dat natuurlijk veel leuker. Of je pakt je fiets of loopwagen en legt het kleurrijke parcours met bochtjes en heuveltjes af. Er zijn verschillende ondergronden in de tuin waar de kinderen mee kunnen oefenen, bijvoorbeeld: gras, hout, schors, grind en tegels.

Lees meer

Na het succes van de kinderrevalidatietuin in Leiden en Utrecht, hebben we de ambitie om nog twee tuinen mogelijk te maken. Voor de inrichting hiervan is 30.000 euro nodig, waarvan we 15.000 willen ophalen met jouw hulp!


In het kort

  • Waar:Leiden
  • Doel:Kinderrevalidatie
  • Gefinancieerd:15.000
  • Alle kinderen in de omgeving van Rijnland die revalideren bij Rijnland Revalidatie Centrum

"We zijn ervan overtuigd, en worden door de wetenschap hierin ondersteund, dat een prettige revalidatieomgeving het herstelproces versnelt."

Edisa Hoorweg, communicatie adviseur RCC

Ja ik wil doneren!

Door te doneren draag je bij aan de realisatie van onze doelstellingen. Als je hierboven doneert, komt je geld 100% ten goede van Kinderrevalidatie
Er zijn (nog) geen relevante nieuwsitems bij dit project... Bekijk al het nieuws

Goed nieuws!

Revalidatiefonds en Fonds verstandelijk gehandicapten bundelen hun krachten.
Vanaf nu zijn wij samen HandicapNL.

Lees welke droom wij willen waarmaken