Natuur wordt toegankelijk gemaakt voor iedereen


Bijdragen aan dit doelDoel van dit project Vrije tijd

De natuur moet toegankelijk zijn voor iedereen.

Voor ruim 4 miljoen Nederlanders is het bezoeken van natuurgebieden namelijk een lastige opgave. Zandpaden, klaphekjes of steile hellingen zijn niet toegankelijk. Zes organisaties tolereren dit niet langer en maken de natuur toegankelijk voor iedereen.

Over dit project

Doel: Vrije tijd

Het gaat om een grote groep mensen met een beperking, lichamelijke aandoening of gezondheidsklachten die op dit moment groeit door de vergrijzing. Deze mensen zitten bijvoorbeeld in een rolstoel of hebben een rollator, hebben reuma, astma of een hartkwaal, of zijn blind, slechtziend of verstandelijk gehandicapt. Juist voor deze groep is het belangrijk lekker de natuur in te gaan, maar helaas ondervinden zij momenteel grote problemen om dat te doen/

De komende drie jaar worden 40 natuurgebieden aangepakt om iedereen van de natuur te kunnen laten genieten, waarbij ook de doelgroep kinderen specifieke aandacht krijgt. Het natuurgebied Oisterwijkse Bossen en Vennen is één van de eerste.

Lees meer

‘Natuur voor iedereen’ benadert toegankelijkheid via vijf sporen. Naast de bereikbaarheid en het weghalen van fysieke hindernissen op de routes is het geven van goede informatie zeker zo belangrijk. Door goede informatie te verstrekken kan iedereen zelf inschatten of een route geschikt is.


In het kort

 • Waar:Nederland
 • Doel:Vrije tijd
 • Gefinancieerd:1.900.000
 • 4 miljoen Nederlanders

“Als boswachter had ik me nooit gerealiseerd dat je in een scootmobiel niet over een rietkraag kunt kijken, waardoor voor hen een mooi ven niet altijd beleefbaar is. Ook bleken sommige bordjes niet leesbaar”

Ja ik wil doneren!

Door te doneren draag je bij aan de realisatie van onze doelstellingen. Als je hierboven doneert, komt je geld 100% ten goede van Vrije tijd

Relevant nieuws

 • Column | Leven met een handicap

  Zou u het aandurven om een drukke straat over te steken met uw ogen dicht? Onder leiding van een blinde gids maakte ik eens een reis door een bos en een winkelstraat. Alles levensecht maar in pikdonkere ruimtes. We waren met een kleine groep en voor ik er erg in had, botste al iemand tegen me op, stond ik op de tenen van een ander en dacht ik citroenen te kopen bij de groenteboer maar waren het knollen.

  Lees het hele artikel6 juni 2017Nieuws
 • Proost, op toegankelijkheid!

  Wil jij je op een positieve manier inzetten voor toegankelijkheid? Ben jij een doorzetter, maak je je graag hard voor een zaak en wil jij gedurende de campagne ons gezicht zijn voor betere toegankelijkheid? En ben jij van 8 mei tot 14 juni beschikbaar om samen de uitdaging aan te gaan? Meld je dan nu aan!

  Lees het hele artikel22 maart 2017Nieuws
Bekijk al het nieuws

Goed nieuws!

Revalidatiefonds en Fonds verstandelijk gehandicapten bundelen hun krachten.
Vanaf nu zijn wij samen HandicapNL.

Lees welke droom wij willen waarmaken