Friesland Revalidatie app maakt het mogelijk altijd en overal te revalideren onder begeleiding


Bijdragen aan dit doelDoel van dit project E-health

Zelf bepalen wanneer je revalideert.

Het is aangetoond dat fit zijn belangrijk is voor mensen met een beperking. Als ze gezond en fit zijn kunnen zij beter participeren in de samenleving. Met de Friesland Revalidatie App kunnen revalidanten zelf aan de slag met hun revalidatie, waar en wanneer het hen zelf uitkomt. De verwachting is dat dit bijdraagt aan een hogere intensiteit van oefenen en dus sneller of beter herstel.

Over dit project

Doel: E-health

Met de app is het mogelijk om uitkomsten te monitoren, zoals pijn, beperkingen of activiteiten. Op basis van die uitkomsten wordt een online persoonlijk trainingsprogramma gemaakt door alle specialisten die betrokken zijn bij de behandeling, zoals een fysiotherapeut, logopedist en psycholoog. De aanpak dat verschillende behandelaren een patiënt op afstand kunnen begeleiden is uniek op de markt.

Mensen met een lichamelijke beperking kunnen hun training persoonlijk inrichten, zodat zij zelf kunnen bepalen wanneer zij zelf thuis werken aan hun lichamelijke conditie. De therapeut kan het trainingsprogramma bijstellen of aanvullen en zo de behandeling optimaliseren. Daarnaast past het trainingsprogramma zich automatisch aan aan de trainingsvoortgang van de patiënt.

Lees meer

https://youtu.be/J6L6UTV17sc

Het Revalidatiefonds deelt de visie dat mensen met een lichamelijke beperking zo zelfstandig mogelijk moeten kunnen leven en heeft daarom 10.000 euro bijgedragen voor het maken van de app. Uiteindelijk zal deze ook buiten deze zorgorganisatie worden gebruikt.


In het kort

  • Waar:Friesland
  • Doel:E-health
  • Gefinancieerd:10.000
  • alle mensen die revalideren bij Revalidatie Friesland

“We hebben hard gewerkt. Ik ben blij dat het gelukt is om een multidisciplinaire app te maken, zodat verschillende behandelaren een patiënt op afstand kunnen begeleiden.”
Edo Hoornstra, fysiotherapeut bij Revalidatie Friesland

Ja ik wil doneren!

Door te doneren draag je bij aan de realisatie van onze doelstellingen. Als je hierboven doneert, komt je geld 100% ten goede van E-health
Er zijn (nog) geen relevante nieuwsitems bij dit project... Bekijk al het nieuws

Goed nieuws!

Revalidatiefonds en Fonds verstandelijk gehandicapten bundelen hun krachten.
Vanaf nu zijn wij samen HandicapNL.

Lees welke droom wij willen waarmaken