Projectfinanciering aanvragen

Heb je een initiatief dat een zo zelfstandig mogelijk leven mogelijk maakt voor mensen een lichamelijke handicap? Of wil je met een onderzoek de ontwikkeling van revalidatietechnieken en –methoden stimuleren? Wij helpen je graag op weg. Met de quickscan toets je of jouw initiatief voor onze financiering in aanmerking komt. Krijg je een positief antwoord en voldoet jouw project aan onze richtlijnen dan kan je een (voor)aanvraag indienen.

1.

Samenwerken met het Revalidatiefonds

Wij vinden dat een lichamelijke handicap nooit een beperking mag zijn. Dat is onze ambitie. Heb jij een initiatief of project waar je graag onze financiering, expertise en netwerk voor wilt inzetten? Doe de quickscan en dan weet je binnen 2 minuten of je aan de belangrijkste voorwaarden voldoet.

Doe de quickscan

2.

Past jouw project bij ons?

We helpen projecten die bijdragen aan één van onze doelstellingen: als je een lichamelijke beperking hebt, moet je een zo zelfstandig mogelijk leven kunnen leiden. Bovendien wil het Revalidatiefonds revalidatietechnieken en –methodes ontwikkelen en stimuleren. Lees onze doelstellingen en richtlijnen of jouw project bij ons past.

 

Bekijk onze doelstellingen     Lees de richtlijnen

 3.

Vooraanvraag indienen

Heb je positief antwoord gekregen bij de quickscan en voldoet jouw project aan onze richtlijnen? Dan kan je een vooraanvraag indienen. We adviseren om minimaal 4 maanden voor de start een aanvraag in te dienen. In de vooraanvraag schets je kort en bondig het projectidee en geef je de benodigde gegevens op. Binnen een aantal werkdagen hoor je of je vooraanvraag wordt afgewezen of in behandeling wordt genomen.

Meer informatie over aanvraag indienen

4.

Van aanvraag tot toekenning

Past het projectidee bij ons fonds en nemen we je aanvraag in behandeling? Uiterlijk 3 tot 4 maanden na het indienen van je projectplan laten we je schriftelijk ons besluit weten. We vragen vaak o.a. om een realistische begroting, dekkingsplan, uittreksel KvK, statuten en de meest recente jaarrekening.  Bij toekenning vragen we je ook akkoord te gaan met de toekenningsvoorwaarden. Aanvragen voor meer dan € 15.000 worden voorgelegd aan een externe bestedingscommissie. Zij brengen eens per kwartaal advies uit.

Adviesdata 2016 / 2017         Download toekenningsvoorwaarden

5.

Succesvolle projecten maken

Met elkaar hebben we één doel voor ogen en dat is zoveel mogelijk succesvolle projecten neerzetten. Om dit te bereiken willen we tussentijds met de voortgang bespreken en achteraf de impact van het project meten. Hoe groot is het bereik? Hoe verliep de implementatie? Loopt de communicatie en begroting volgens planning? We vragen je daarom na afronding van het project een verantwoording te geven waarin o.a. bovenstaande vragen beantwoord worden.  

 Projectverantwoording

Patricia van Wijnbergen

Vragen over projectfinanciering?

Vraag het Patricia

030 - 6572022
bestedingen@revalidatiefonds.nl

 

Goed nieuws!

Revalidatiefonds en Fonds verstandelijk gehandicapten bundelen hun krachten.
Vanaf nu zijn wij samen HandicapNL.

Lees welke droom wij willen waarmaken